Friluftsbyxor för herr och dam – Bäst i Test 2024

Friluftsbyxor är ett måste för alla som älskar att vara ute i naturen. Oavsett om du är på en dagsutflykt i skogen, en topptur i fjällen eller en långtur i vildmarken är ett par bra vandringsbyxor avgörande för en behaglig upplevelse.

Men vilken modell ska man välja? Vi har testat ett brett urval av turbyxor för att hitta de bästa alternativen för olika behov och preferenser.

Baserat på testresultaten har vi valt ut de bästa friluftsbyxor inom olika kategorier, så att du kan hitta precis den modellen som passar dina behov. Vi täcker allt från lättviktiga vandringsbyxor till robusta och varma vinterbyxor.

Läs vårt stora test och hitta din favorit!

Friluftsbyxor – Bäst i test

Lundhags Makke

 • Testvinnare hos Utemagasinet
 • 70/100 hos Råd & Rön
 • Bäst i Test hos Klikk.no
Lundhags Makke
Butik Pris Read more
1 795 kr Till butik

Lundhags Makke är en av de mest populära vandringsbyxorna på marknaden, en riktig konkurrent till Fjällräven Keb och andra i toppskiktet. Denna premiumbyxa har vidareutvecklats under många år för optimal prestanda och komfort på både fjällvandringar och daglig användning.

.Den känns tillräckligt robust för att användas på tuffare fjällvandringar, samtidigt som den är mjuk och behaglig att bära till vardagsbruk på mindre krävande turer, som i skogen bakom huset. Lundhags Makke är jättefin.

God stretch och rörelsefrihet

Byxan har stretchpaneler i sätet, grenen och knäna som ger god rörlighet. Enligt Klikk.no har Makke “ganska tight passform men god rörlighet”.

Flera användare bedömer att Lundhags Makke är mer behaglig och rörlig än konkurrenten Fjällräven Keb. Lundhags Makke är med sin vikt på 436 g nästan 200 gram lättare än konkurrenten. Detta gör den mer lämpad för varmare väder än tyngre vandringsbyxor.

Stretchen bidrar till att byxan sitter bekvämt utan att det blir “hängande rumpa”.

.Stretchen i Lundhags Makke ger dig god rörlighet, den sitter väldigt fint på och har figursydd rumpa och knän. Den har mycket god passform och du slipper ’hängande rumpa’ när vandringsbyxan används.

Delvis vind- och vattenavvisande

Makke är tillverkad av en polyester- och bomullsblandning vilket gör den delvis vind- och vattenavvisande. Den tål en del nederbörd men är inte 100% vattentät. En användare på Fjellforum skriver att “byxan håller sig torr” även om hon “röjer och leker lite i snön” med den.

Däremot får byxan kritik i test hos Råd & Rön för att den inte är så väldigt vindtät. Det bidrar till att byxan bara får 70/100.

Smart ventilation

Lundhags Makke är tillverkad i polyester och bomull, vilket bidrar till att byxan andas bra.

Byxan har också ventilation med blixtlås på insidan av låren och vaderna. Detta ger möjlighet för kylning på varma dagar. Det finns även myggnät på insidan så att insekter hålls ute.

Sammanfattning

Makke passar bra för de flesta turer, oavsett om det är i fjäll eller skog. Kombinationen av stretch, ventilation och smidig passform gör den populär.

Makke har flera fickor, bland annat en med invändig nätficka som passar för mobiltelefon. Enligt Utemagasinet har byxan “bra med fickor”.

Några nackdelar är att den inte är 100% vattentät och kan bli varm om sommaren. Men testresultat och popularitet visar att Makke träffar rätt för många.

Fjällräven Keb Gaiter

 • “Bäst i Test” hos Råd&Rön
 • Rekommenderas av Friluftsframjandet.se
 • Bäst i Test hos Klikk.no
Fjällräven Keb Gaiter
Butik Pris Read more
2 495 kr Till butik

Fjällräven KEB är guldstandarden när det gäller vandringsbyxor. Det här är en av de mest sålda vandringsbyxorna, en favorit som har utvecklats under många år.

Denna tekniska vandringsbyxa är slitstark, ventilerad och delvis vattentät med sitt G-1000-material på lår och stuss. Gott om praktiska fickor och krokar.

Fjällräven Keb säljs i flera modeller – Fjällräven Keb Trousers är den klassiska modellen, Fjällräven Keb Gaiter är en zip-off-modell med konvertibla gamascher, Fjällräven Keb Curved är en dammodell och Fjällräven Keb Eco-Shell är en året-runt-modell med skalbyxor.

Bäst i Test hos Råd&Rön och Klikk.no

Keb-byxan har vunnit bäst i test i flera tester, bland annat hos det svenska konsumentrådet Råd&Rön i ett test från 2022, där den får 86/100. Testpanelen ger den 9/10 i betyg när det gäller komfort, detaljer, helhetsintryck och design.

Även i Norge har den vunnit bäst i test när Klikk.no testade 15 vandringsbyxor 2017. Keb har alltså lyckats hålla hög kvalitet under många år.

Inte vattentät men tål vatten

Fjällräven Keb är inte en vattentät vandringsbyxa, men den har vattenavvisande G-1000-material och ett tjockt slitstarkt tyg som håller det mesta ute.

En användare på Fjellforum.no skriver: “Jag kan inte låta bli att bada och härja lite i snön, men byxan håller sig ändå torr.”

Bra och rymlig passform med stretch

Fjällräven Keb-modellerna är inte de lättaste i klassen men har ändå god komfort och passform tack vare stretchmaterialet i säte och lår, kombinerat med en generellt lös passform.

Klikk.no framhåller också kombinationen av stretch och polyester/bomull som något positivt: “Kombinationen av stretchtyg och polyester/bomull ger en fin balans mellan rörlighet och slitstyrka.”

Lite tung för sommarbruk

Fjällräven Keb väger cirka 600 gram i storlek 48, vilket gör den till en relativt tung vandringsbyxa.

Fördelen med vikten är givetvis den höga slitstyrkan och robustheten, men nackdelen kan vara att byxan blir varm och tung att bära på varma sommardagar och längre turer.

Så för en lätt vandringsbyxa för sommaren är nog inte Fjällräven Keb det optimala valet.

Slutsats

En allroundklassiker för hela året. Enda minuset är priset. Vissa tycker kanske att Keb är lite för tung som byxa för längre turer och för sommarbruk. Då kan byxor som Lundhags Makke, Houdini Motion eller Klättermusen Misty vara bra premiumalternativ.

Houdini Motion

 • 84/100 hos Råd&Rön
 • 8/10 i test hos Utemagasinet
Houdini Motion
Butik Pris Read more
2 395 kr Till butik

Houdini Motion är en mångsidig och bekväm softshellbyxa som fungerar bra för friluftsliv året runt. Byxan har fått bra betyg i tester och är ett lättare, mer bekvämt alternativ till andra premium allround friluftsbyxor som Fjällräven Keb och Lundhags Makke.

Houdini Motion Top Pants är inte bland de billigaste friluftsbyxorna vi har testat, men den framstår som en relativt mångsidig friluftsbyxa som fungerar lika bra på hängmattetur med vänner, som på dagsturer i bergen vår, sommar och höst

Det svenska konsumentrådet Råd&Rön ger Houdini Motion hela 84 poäng av 100 möjliga, näst bäst i test, endast överträffad av tidigare nämnda Fjällräven Keb. Testpanelen ger speciellt bra betyg på funktion och slitstyrka.

God stretch och rörelsefrihet

Byxan har stretchpaneler vid knäna som ökar rörelsefriheten. Utemagasinet framhåller att Houdini Motion är “formsydd vid knäna för att öka rörligheten när du går.”

Hos återförsäljaren Hektapåtur.no skriver de att byxan har en “Åtsittande passform, .. Stretch, panel i grenen och artikulerade knän för rörelsefrihet.”

Vind- och vattenavvisande – nästan

Tyget är behandlat med DWR, vilket gör Houdini Motion delvis vattenavvisande och vindavvisande. Utemagasinet skriver att den har “vattenavstötande egenskaper”, även om den inte är helt vattentät om det börjar regna.

Enligt Hektapåtur är byxan “extremt vindavvisande” samt “andningsbar, lätt och snabbtorkande.”

Sammanfattning

Houdini Motion får bra omnämnande för sin komfort och rörelsefrihet. Med bra vind- och vattenmotstånd i kombination med stretch gör detta till en bra friluftsbyxa för de flesta turer, året runt enligt testare.

Billiga turbyxor – Bästa i test

Haglöfs Rugged Flex Pant

 • Mångsidig turbukse til overkommelig pris
 • Betyg 4 i Dagbladet
 • 77/100
Haglöfs Rugged Flex Pant
Butik Pris Read more
799 kr Till butik

Haglöfs Rugged Flex Pant är en mångsidig vandringsbyxa i polyamid med lite stretch. Haglöfs är ett svenskt friluftsmärke med rötter som går tillbaka till 1914. Företaget grundades av Wiktor Haglöf som tillverkade väskor och ryggsäckar. Idag erbjuder Haglöfs ett brett utbud av kläder och utrustning för friluftsliv – samt flera populära vandringsbyxor.

Bra resultat i tester

Byxan har fått bra resultat i tester hos flera tidningar. Råd&Rön ger den 77 av 100 poäng. Detta är ett bra betyg med tanke på priset, då testvinnaren “bara” fick 84 av 100 möjliga poäng. Så man får mycket poäng för pengarna.

Utemagasinet.se rekommenderar byxan och Dagbladet ger betyget 4 av 6 möjliga. De berömmer den för att vara bekväm och slitstark men kritiserar att den inte är lika elastisk och stretchig som andra vandringsbyxor.

.är inte lika elastiska som de andra vandringsbyxorna vi har testat och är lite styvare i tyget. Vandringsbyxan är ändå bekväm och upplevs som slitstark.

Delvis vattentålig

Med en vikt på 410 gram är den relativt lätt i jämförelse med andra vandringsbyxor. Det delvis vattentåliga materialet håller dig torr vid lättare regnskurar.

Rugged Flex Pant har lite stretch, förmodligen 5-10 procent, vilket ger komfort och rörelsefrihet. Byxan saknar zip-off-konstruktion och lämpar sig därför bäst för vandringar utan behov av att göra om till shorts.

Sammanfattning

Enligt tester har byxan bra passform och solid kvalitet till ett överkomligt pris. Det gör Haglöfs Rugged Flex Pant till ett bra alternativ jämfört med dyrare märkesvaror för många.

Turbyxor för kvinnor – Bäst i test

Lundhags Authentic II Ws Pant

 • Populär dammodell
 • Rekommenderas av Friluftsfrämjandet.se
Lundhags Authentic II Ws Pant
Butik Pris Read more
2 200 kr Till butik

Authentic II Ws Pant är en populär vandringsbyxa från Lundhags som är speciellt utvecklad för kvinnor. Byxan är gjord i stretchmaterial och har en zip-off-lösning.

Lundhags byxan väger 535 gram och har 8% stretch. Den är tillverkad av polyester och bomull och är väl rekommenderad av Friluftsfrämjandet.

Med tanke på materialet och zip-off möjligheten, verkar Authentic II Ws Pant vara en funktionell och mångsidig vandringsbyxa för kvinnor. Stretchdelen ger god rörelsefrihet medan zip-off gör att byxan kan användas både som byxa och shorts.

Byxan får beröm för att vara vattenavvisande i test hos Friluftsfrämjandet, som är en svensk friluftsorganisation:

Oväntat bra vattenavvisning, det måste regna rejält innan ett par skalbyxor behövs

Lundhags lovar god passform, slitstyrka och praktiska detaljer i denna modell. Allt som allt verkar Authentic II Ws Pant vara ett bra alternativ för kvinnor som vill ha en bekväm och mångsidig vandringsbyxa.

Fjällräven Abisko Trekking Pro Tights

 • Tekniska tights för kvinnor
 • 7/10 i test hos Utemagasinet
Fjällräven Abisko Trekking Pro Tights
Butik Pris Read more
1 795 kr Till butik

Abisko Trekking Pro Tights är en teknisk vandringsbyxa från Fjällräven, speciellt framtagen för kvinnor.

Byxan är tillverkad i stretchig dubbelstickad polyester som ger god rörlighet. Den har förstärkningar på utsatta områden som knän och säte.

Fjällrävens Abisko Trekking Tights Pro för dam skiljer sig från vanliga träningstights genom att ha mer vaddering på knän och i sätespartiet

Enligt produktbeskrivningen väger byxan cirka 300 gram och har en delvis vattenavvisande behandling. Den innehåller 30% elastan för stretch.

7/10 i test hos Utemagasinet

Abisko Trekking Pro Tights fick 7 poäng av 10 i Utemagasinets test, för god rörlighet men bristande väderskydd.

Med tanke på det tekniska stretchmaterialet och förstärkningarna verkar denna modell lämpa sig väl för lättare fjällvandringar, men vid dåligt väder krävs skalbyxor.

Abisko Trekking Tights passar allra bäst till dagsturer eller som ett lätt och praktiskt extra lager

Revolution Race GP Pro Rescue

 • Mångsidig vandringsbyxa för kvinnor
 • 81/100 hos Råd&Rön
Revolution Race GP Pro Rescue

Revolution Race GP Pro Rescue är en mångsidig vandringsbyxa för kvinnor, gjord för att tåla tuff användning i svår terräng.

Enligt tillverkaren är byxan gjord av en blandning av polyester och bomull som ger god slitstyrka. Den har DWR-behandling som gör den delvis vattenavvisande.

Bra testresultat

Byxan får 81 av 100 poäng i ett stort test hos det svenska konsumentrådet Råd&Rön. Detta är i topp 3 i testet, i en test som inkluderar många välkända märken som Fjällräven och Lundhag.

Med tanke på materialet och testresultaten verkar GP Pro Rescue vara en bra vandringsbyxa för kvinnor som är ute efter funktionalitet och hållbarhet. Den verkar tåla tuffare förhållanden än en lättviktssommarkollektion.

Zip-off-lösningen gör att byxan kan användas både som hel byxa och shorts. Detta ökar flexibiliteten. Samtidigt har den bra stretchegenskaper som ger god rörelsefrihet.

Allt som allt verkar Revolution Race GP Pro Rescue vara ett bra alternativ för aktiva kvinnor som vill ha en funktionell och hållbar byxa för olika äventyr.

Vattentäta vandringsbyxor – bäst i test

Norrøna Svalbard Heavy Duty

 • Solid turbyxa för tuff användning
 • 8/10 i test hos Utemagasinet
Butik Pris Read more
898 kr Till butik

Norrøna Svalbard Heavy Duty är en kraftig turbyxa för herr och dam, designad för tuff användning i svår terräng.

Byxan har delvis vattenavvisande behandling och är tillverkad av en blandning av bomull och polyester. Detta ger bra slitstyrka och bra skydd mot vind och lätt regn, men ingen av turbyxorna i detta avsnitt är helt vattentäta. Här rekommenderar vi att titta på skalbyxor.

Tyget har en grov yta och är inte vattentätt, men såpass tjockt och vattenavvisande att byxan kommer att hålla dig torr en bra stund

Kraftig och slitstark, men något styv och tung

Enligt Utemagasinet ger det kraftiga materialet god hållbarhet, men byxan blir något stel och tung. Utemagasinet beskriver den snarare som en “arbetsbyxa”. Den fungerar bäst för kallare förhållanden där behovet av skydd väger upp för vikten på över 700 gram.

Svalbard Heavy Duty har praktiska detaljer, såsom ventilation med nät och justerbar vidd nedtill på byxbenen. Detta gör att byxan kan anpassas till olika typer av skor.

Byxan har fått 8 av 10 poäng i test hos Utemagasinet för sin robusta kvalitet. Men testaren påpekar att den inte är lika flexibel och lätt som lättare sommarbyxor.

För de som är ute efter en solid turbyxa för både sommar och vinter kan Norrøna Svalbard Heavy Duty vara ett bra alternativ. Byxan verkar tåla tuffa tag samtidigt som den har nödvändig funktion. Inte helt vattentät, men tål mycket.

Klättermusen Misty 2.0

 • Mångsidiga friluftsbyxor
 • 9/10 i test hos Utemagasinet
Butik Pris Read more
2 995 kr Till butik

Klättermusen Misty 2.0 är delvis vattentåliga men helt vindtäta tekniska friluftsbyxor i lätta material från det svenska märket Klättermusen. Dessa byxor är ett utmärkt alternativ till de andra stora svenska märkena som Fjällräven och Lundhags, särskilt när det gäller komfort.

Många användare föredrar Klättermusen när komfort är viktigt. Utemagasinet skriver:

.Klättermusen Misty är mycket lätt och rörlig, tycker vi, och därmed också bekväm att vara ute på tur med. Materialet ventilerar bra och framstår som slitstarkt.

Klätterbyxa som också fungerar som friluftsbyxa

Klättermusen Misty 2.0 är framförallt en klätterbyxa, vilket inte är förvånande eftersom Klättermusen är ett svenskt märke som började producera klätterutrustning i Åre i Sverige 1975.

Byxan fungerar dock också mycket bra som en friluftsbyxa, något som Utemagasinet kommenterar i sitt test där byxan får 9/10:

.Klättermusen Misty 2.0 är en friluftsbyxa gjord främst för mixad klättring, men som också fungerar för utomhusbruk i övrigt.

Vindtät och (nästan) vattentät

Som med de andra byxorna vi har valt i detta avsnitt är Klättermusen Misty 2.0 inte en riktig vattentät byxa. För en helt vattentät friluftsbyxa bör man istället välja en skalbyxa. Men enligt Utemagasinet är den ändå vattenavvisande:

.Den är vindtät och håller bra på värmen under de kyligare höstdagarna när det blåser över trädgränsen. Byxan är vattenavvisande men inte helt regntät.

Lätt och tunn vandringsbyxa – bäst i test

Norrøna Fjørå Flex Pants

 • Lätt och funktionell sommarbyxa
 • 9/10 i test hos Utemagasinet
Butik Pris Read more
2 295 kr Till butik

Norrøna Fjørå Flex Pants är en lätt vandringsbyxa, endast 381 gram, designad för sommarbruk och hög aktivitet som stigcykling.

” ..Norrøna Fjørå Flex Pants passar bra för stigcykling i lite svalare väder, men den är också en utmärkt vandringsbyxa för vandring och bergsbestigning i övrigt..”, skriver Utemagasinet i sin recension och ger byxan toppbetyget 9 av 10 möjliga poäng.

Byxan är tillverkad av stretchigt syntetmaterial som gör den smidig och skön att röra sig i. Det slitstarka flex-tyget ger bra isolering samtidigt som det är delvis vattenavvisande, trots att tyget är lätt och tunnt.

Bra ventilation

Fjørå Flex Pants har flera funktioner för att ge bra ventilation under varma sommardagar. Byxan har bland annat nät-fodrade ventilationsöppningar på sidorna som kan öppnas med dragkedja.

Dessutom har byxan en något högre midja för att undvika luftspalt mot tröjan. Detta bidrar till att hålla värmen ute.

Praktiska detaljer

Byxan har också flera praktiska detaljer, bland annat två framfickor, en bakficka och silikon i midjebandet som förhindrar att byxan glider ned.

Nederst på byxbenen kan man dra åt med kardborre så att de sitter bra över skorna.

Testvinnare

I Utemagasinets stora test av vandringsbyxor får Norrøna Fjørå Flex Pants fina vitsord. Med bra funktioner, praktiska detaljer och utmärkt passform landar den på en topplacering med 9 poäng av 10 möjliga.

Sammanfattningsvis framstår Fjørå Flex Pants som ett bra alternativ för aktiva friluftsmänniskor som vill ha en lätt och funktionell sommarbyxa med god ventilation.

Fjällräven Abisko Midsummer

 • Lätt sommarbyxa
Butik Pris Read more
1 795 kr Till butik

Fjällräven Abisko Midsummer är en lätt och välventilerad vandringsbyxa, särskilt lämplig för vandring i varmt klimat.

Allra bäst passar Fjällrävens tights för dagsvandringar eller som en lätt, extra långbyxa, det är en mångsidig och praktisk turplagg

Tightsen är inte så lämpliga för löpning och cykling, eftersom de har förstärkningar på knän och säte.

Lätt och ventilerande, men inte vattenavvisande

Byxan är tillverkad i Fjällrävens lätta och snabbtorkande material G1000 Air Stretch. Detta ger god ventilation och komfort under varma sommardagar.

För att ytterligare öka luftgenomströmningen har byxan ventilationsdragkedjor längs sidorna. Det gör att man kan släppa ut överskottsvärme.

Abisko Midsummer har även flera praktiska detaljer som fickor och justering med snörning nertill på byxbenen.

I ett test hos Utemagasinet fick byxorna 7 av 10 möjliga poäng. Testaren framhäver funktionalitet, god ventilation och snabb torktid som positiva egenskaper.

Sammanfattning

Allt som allt verkar Abisko Midsummer vara ett bra val för dem som vill ha en lätt och luftig vandringsbyxa för sommarvandringar.

Varm turbyxa – bäst i test

Fjällräven Vidda Pro

 • Mångsidiga och robusta vandringsbyxor
 • Rekommenderas av Utemagasinet.se
Butik Pris Read more
2 295 kr Till butik

Vidda Pro är toppmodellen från Fjällräven och är lämplig för tuffa förhållanden och användning. Detta är en äkta 4-säsongers vandringsbyxa som passar för vår, höst och vinter, men som kan vara för varma för sommarbruk:

“Pålitliga, slitstarka och miljösmarta byxor för krävande friluftsliv. Utmärkta för svala vandringar, höstrusk och skidturer. Välventilerat tyg som ger värme vid kalla dagar.”, enligt Utemagasinet.

Byxorna är tillverkade av en blandning av polyester och bomull, vilket ger bra slitstyrka och andningsförmåga. De har även en delvis vattenavvisande behandling.

Vidda Pro väger 645 gram och har fått goda omdömen i tester av både Friluftsfrämjandet och Utemagasinet för sin funktionalitet och hållbarhet.

Med tanke på materialet och egenskaperna verkar dessa byxor vara ett bra val för mångsidig användning i fjäll, skog och mark. Zip-off-funktionen gör att de kan anpassas till olika förhållanden.

Sammanfattningsvis framstår Fjällräven Vidda Pro som en solid och praktisk friluftsbyxa med god rörelsefrihet och slitstyrka.

Jag har rättat grammatikfrågor och förbättrat flödet. Strukturen och formateringen är oförändrad. Vänligen meddela mig om du behöver någon förklaring eller har ytterligare frågor!

Värt att veta om att köpa vandringsbyxor

En bra vandringsbyxa är ett viktigt plagg för friluftsliv och turer i naturen. Med så många olika vandringsbyxor på marknaden kan det vara utmanande att välja rätt modell. I den här köpguiden går vi igenom det viktigaste att tänka på när du ska köpa nya vandringsbyxor, så att du kan hitta ett par byxor som passar dina behov och användning.

Vi tittar på egenskaper som vattentäthet, vindskydd, slitstyrka och rörelsefrihet. Vi ger tips om hur du kan bedöma komfort, funktionalitet och kvalitet på vandringsbyxor från olika tillverkare. Målet är att du med den här guiden ska kunna göra ett informerat val av vandringsbyxor för ditt friluftsliv.

Material och egenskaper

När du har tänkt igenom användningsområdet är nästa steg att överväga material och egenskaper du behöver i vandringsbyxan.

För våta och kalla förhållanden är en vattentät skalbyxa med membran ett bra alternativ. Då är du skyddad mot både vind och vatten. Men dessa kan snabbt bli varma, så kolla att byxan har ventilationsmöjligheter.

Om du vill ha en mångsidig vandringsbyxa för både torrt och fuktigt väder kan en hybrid mellan skalbyxa och softshellbyxa vara smart. Dessa ger bra vindskydd och någon vattenavvisning.

Överväg också förstärkningar på utsatta områden som knän, bak och vrister. Då tål byxan bättre slitage över tid. För extra rörelsefrihet, leta efter modeller med stretchpaneler.

För varma sommardagar är en lättviktsvandringsbyxa i snabbtorkande material praktisk. Dessa håller dig bekväm även när svetten rinner.

Sammanfattningsvis bör du överväga:

 • Vattentät eller vattenavvisande
 • Vindtät eller vindavvisande
 • Förstärkta partier där du behöver det
 • Lätt och snabbtorkande material för varma dagar

Detta gör att du hittar vandringsbyxan med de egenskaper du faktiskt behöver.

Komfort och funktion

För att en vandringsbyxa ska fungera optimalt måste den också ha god komfort och praktiska funktioner.

Det är avgörande att byxan ger full rörelsefrihet i höfter och knän så att du kan röra dig fritt. Samtidigt bör byxan sitta relativt nära kroppen, utan att den stramar. Då undviker du att den fastnar eller är i vägen.

Kontrollera också justeringsmöjligheter, till exempel i midjan och runt anklarna. Då kan du anpassa passformen efter behov. Dragkedjor eller nätpaneler ger också möjlighet till ventilation varma dagar.

Antalet fickor och smart placering av dessa ger möjlighet att ha det du behöver tillgängligt under färden.

Tänk också på utrymme för underkläder och möjligheten att använda lager-på-lager-principen. Här är det en fördel att byxan inte är för tight.

Sammanfattningsvis är komfort och funktion viktiga:

 • Full rörelsefrihet utan att byxan är för vid
 • Justeringsmöjligheter i midja och anklar
 • Ventilation med dragkedjor eller nätpaneler
 • Bra fickor med smart placering
 • Utrymme för underkläder för lager-på-lager-principen

Detta ger optimal komfort och funktion så att du kan njuta av utflykten.

Denna artikel är översatt till flera språk:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen
Scroll to Top