Duffelbag – Bäst i test 2024 – rullväska med och utan hjul

Duffelväskor är praktiska och rymliga resväskor som passar utmärkt för många olika ändamål. På den här sidan hittar du en genomgång av de bästa duffelväskorna just nu, både med och utan hjul.

Vi har testat och jämfört flera populära modeller för att hjälpa dig att hitta den optimala duffelväskan. Våra experter har utvärderat egenskaper som kvalitet, hållbarhet, användarvänlighet och pris för att kunna ge konkreta rekommendationer.

Oavsett om du letar efter en rymlig resväska, en lätt packväska för träning eller en robust väska för äventyr utomhus, så hittar du säkert en passande duffelväska i vårt bästa-i-test:

The North Face Base Camp Duffel – Legendarisk duffelväska

Duffelväska utan hjul


The North Face Base Camp Duffel

 • Legendarisk duffel i många storlekar och färger
Butik Pris Read more
1 645 kr Till butik

The North Face Base Camp är en av de mest legendariska resväskor som någonsin sålts. Den här väskan har varit med på expeditioner till Himalaya, i djungeln i Amazonas och i Saharas öken.

The North Face Base Camp Duffel är en extremt robust och hållbar väska, designad för att klara även de tuffaste förhållandena utomhus. En av de mest ikoniska ryggsäckarna på marknaden, den har blivit en synlig del på flygplatser, bergspassager, gymmen och nästan överallt där människor behöver bära saker.

Denna duffelväska finns i en mängd olika storlekar, från XS till XXL, för att passa olika behov, oavsett om det handlar om en weekendresa eller en flera veckor lång expedition. Den klassiska modellen har stora D-formade öppningar som ger enkel åtkomst till huvudfacket, vilket gör den enkel att packa och organisera.

En stor fördel med denna duffelväska är dess otroliga hållbarhet. Den är tillverkad av slitstark laminerad ballistisk nylon, vilket gör den extremt tålig mot slitage. Den har också förstärkta sömmar på utsatta ställen för extra styrka.

För att öka komforten har The North Face Base Camp duffelväska vadderade handtag och avtagbara, justerbara axelremmar som gör den lätt att bära, även med tung packning. Den har också flera fickor på insidan och utsidan för att hålla mindre föremål organiserade och lättåtkomliga.


Milrab Original

 • Duffelväska för tuffa förhållanden

Milrab Original är en utmärkt väska för utomhusbruk, framtagen för att klara även de tuffaste miljöerna. Denna robusta väska är designad med tydligt fokus på hållbarhet och funktionalitet, vilket gör den idealisk både för proffs och äventyrliga personer.

Väskan har en förstärkt botten i polyvinylklorid (PVC), vilket gör att den tål långvarig kontakt med fuktiga underlag utan att ta skada. Detta kombineras med vattentäta blixtlås och behandlad polyester (600X600D) för optimalt skydd mot fukt och tuffa väderförhållanden.

Milrab Original har förstärkta sömmar, stora blixtlås och rejäla bärremmar, vilket bidrar till den överlägsna hållbarheten. Axelremmarna, som kan döljas eller fästas med kardborreband på väskans ovansida, ger fler bärmöjligheter och ökar komforten och användbarheten.

Huvudfacket i väskan är rymligt och lättillgängligt, och de fem yttre facken erbjuder extra förvaring och organisation för mindre saker. Detta gör Milrab Original till en idealisk följeslagare på långresor, expeditioner och yrkesuppdrag.

Förutom de praktiska egenskaperna har Milrab Original ett fäste för namnlapp, märken och brickor, vilket ger en personlig touch och gör den lätt att känna igen ute i fält.

Duffelväska med hjul


Osprey Rolling Transporter

 • Bästa stora duffelväska

Yttre mått:

 • 60 x 36 x 28 cm
 • 70 x 41 x 43 cm
 • 80 x 44 x 35 cm
 • Vikt: 2,7 – 3,4 kg
 • Volym: 40 – 60 liter
 • TSA-lås
Butik Pris Read more
2 345 kr Till butik
2 445 kr Till butik

Osprey Rolling Transporter är en populär resväska med hjul, troligen mer lämpad för stadsresor än bergsbestigningar, men betydligt hållbarare än den genomsnittliga rullväskan.

Modellen finns i tre storlekar – en stor 90-litersmodell, en rymlig 60-liters och en kompakt 40-liters.

Om det mesta av ditt resande är kortare turer med lätt packning kan du välja den minsta modellen på 40 liter – en användbar storlek för några dagars resa, som även kan godkännas som handbagage av vissa flygbolag (men långt ifrån alla). 60-litersmodellen har tillräckligt utrymme för de flesta resor, men 90-litersvarianten är bra om du behöver packa mycket kläder, skor eller utrustning.

Osprey Rolling Transporter är ett populärt val bland resebloggare, där den svenska bloggen Nomaderne.se t.ex. utnämner den till sin ”bästa stora resväska”.

Perfekt att resa med eller om du har stor utrustning du behöver frakta smidigt. Väskan tål mycket och klarar lätt av att bli hanterad av flygpersonal som kastar och sliter i väskor dessutom står den emot vatten bra.

Den norska resebloggen Eventyrerne.no, som drivs av Anders Hakstun, har en fin recension av väskan, men du bör vara medveten om att det är ett sponsrad test.

Perfekt att resa med eller om du har stor utrustning du behöver frakta smidigt. Väskan tål mycket och klarar lätt av att bli hanterad av flygpersonal som kastar och sliter i väskor dessutom står den emot vatten bra.


Samsonite Ecodiver

 • Samsonite kvalitet

Yttre mått:

 • 55 x 40 x 20 cm
 • 67 x 43 x 28 cm
 • 79 x 44 x 31 cm
 • Vikt: 2,3 – 3,2 kg
 • Volym: 48 – 122 liter
 • TSA-lås
Butik Pris Read more
Pris saknas Till butik
2 695 kr Till butik

Samsonite Ecodiver är en snygg och slitstark resväska med hjul, tillverkad av 100% återvinningsbara material. Detta är väskan för dig som reser till flygplatsen, trottoarer och grusvägar. Ecodiver är en superhållbar och mångsidig resväska som tål hårda underlag, men som ändå ser elegant ut.

Ecodiver är vår “bäst i test” bland klassiska resväskor med hjul, som jag själv använder och är väldigt nöjd med. Den har bland annat varit med på resan till Thailand där underlagen kan variera mycket.

Ecodiver finns i flera storlekar, från den minsta i kabinmått till mellanmodellen på 67 cm (76 liter) och den största på 79 cm (122 liter). Ecodiver finns också som vanlig resväska utan hjul, samt datorväska.

Det jag uppskattar mest med Samsonite Ecodiver är hur stabil och anpassningsbar den är. Om du är den sortens person som kommer hem med mycket mer än du åkte iväg med, då är det här resväskan för dig. Det flexibla PET-materialet expanderar lätt och blixtlåsen känns stenhård och öppnas aldrig av misstag, vilket annars är vanligt med resväskor av sämre kvalitet. Men du kan trycka, klämma och dra i din Ecodiver för att få plats med nästan vad som helst.

Ecodiver har en lagom enkel konstruktion med ett stort huvudfack, ungefär som en vanlig resväska, och sedan en innerficka för till exempel böcker. På ovansidan finns en stor ytterficka med egen blixtlås, där du kan lägga saker du behöver under resan. Det är också praktiskt om du till exempel ska på semester till ett varmt ställe på vintern – då kan du bara lägga jackan i ytterfickan utan att behöva öppna hela väskan.

När du stängt väskan kan du låsa blixtlåset med det inbyggda kodlåset, vilket är smidigt eftersom du slipper ett separat hänglås. Det finns också ett TSA-lås, som krävs för resor till USA.

Hjulen är stora och rejäla och väskan känns alltid stabil på underlaget. Det finns flera handtag, där det översta är det mest praktiska. Det kan användas när du dragit upp väskan för en trappa och behöver lyfta den. Det känns helt säkert även om väskan är packad med 20-30 kg. Nackdelarna är att den inte kan bäras på ryggen, och passar därför inte för äventyr. Det är en mångsidig resväska, men inte för klättring eller vandring i djungeln. Ecodiver är känd för Samsonite-kvalitet i ett mer avslappnat och flexibelt utförande, passande för storstadssemester, strandsemester och sommarstugan med grusväg.


Eastpak Tranverz

 • Bästa köpet på Which.co.uk
 • Topp 5 varumärken med konsumenter i England.
 • 75 x 39,5 x 28 cm
 • 75 liter
 • Mjukt fodral
 • 2 hjul
 • TSA-lås
Butik Pris Read more
1 599 kr Till butik

Ny modell! Eastpak Trans4 är efterträdaren till den populära Transverz-modellen, som nu har utgått, men det är fortfarande i princip samma modell du får här.

Eastpak Transverz är en mycket populär mjuk resväska och resväska med hjul som finns i flera storlekar. Den har vunnit flera tester, bland annat hos den engelska konsumenttidningen Which och tidningen Woman i Danmark.

Denna resväska är praktisk och rymlig med en volym på 75 liter.

Den har 3 handtag så att du kan bära den eller rulla den på hjulen, beroende på dina behov. Det finns också gott om fickor för att organisera dina tillhörigheter.

Väskan är tillverkad av slitstark polyester som är vattentät, så även om den kan ge efter när den är fullpackad behöver du inte oroa dig för att den ska skadas eller bli genomblöt.


The North Face Rolling Thunder

 • Toppval på Outdoor Gear Lab

Yttre mått:

 • 53 x 35 x 21 cm
 • 76 x 40 x 33 cm
 • 91 x 45 x 40 cm
 • Vikt: 3,3 – 4,7 kg
 • Volym: 40 – 155 liter
 • TSA-lås

North Face Rolling Thunder är inte bara en vanlig åkpåse, det är en drömresväska för äventyraren. Med sin enorma kapacitet på 115 liter kan du packa allt du behöver för en två veckor lång resa till avlägsna platser, från klätterutrustning till dykardräkter, och ändå ha plats för mer. Det är som att ha en egen förvaringsenhet på hjul.

Plats för allt och lite till

En av de stora fördelarna med denna väska är dess storlek. Rolling Thunder har en kapacitet på 115 liter, vilket gör den idealisk för att ta med allt du behöver på din resa.

Väskan är även tillverkad av robusta material, som tål slitage. Den är gjord för att klara allt från att släpas genom grusvägar till att kastas runt i lastrummet på ett flygplan.

Väskans vikt är också värt att nämna. Även om den har stor kapacitet är den relativt lätt att bära tack vare hjulen och handtagen.

Det är också värt att nämna att väskan har flera praktiska fickor och rum för att organisera tillhörigheter, inklusive ett separat rum för skor.

The North Face Rolling Thunder är en drömreseväska för äventyraren redo att utforska världen. Oavsett om du ska på safari i Afrika, en dyksemester i Filippinerna eller en vandring i Nepal så kommer denna väska att vara din trogna följeslagare på resan.


Rains Travel Bag

 • Populärt danskt märke

Yttre mått:

 • 54x30x34 cm
 • 64x36x27cm
 • Vikt: 3,2 – 3,6 kg
 • Volym: 40 – 75 liter
 • TSA-lås

Om du har varit på resa i Köpenhamn har du förmodligen sett modemedvetna köpenhamnare i regnkläder från Rains. Det danska märket har bemästrat konsten att förvandla något så tråkigt som regnkläder till en modern accessoar – med en kollektion coola plagg att bära i blåsigt väder.

Sedan dess har Rains expanderat till andra typer av kläder och väskor. Här har vi den smarta Rains Travel Bag, som just nu 2023 är en storsäljare på Boozt. Denna väska har samma typ av vattenavvisande material som de populära regnkläderna.

Du kan få denna resväska i flera storlekar – en liten i kabinmått och en rymlig 75-litersväska med en vikt på 3,6 kg. Den har två stabila och tysta hjul och kan bäras både ovanpå och i sidhandtagen.


Delsey Raspail

 • Klassisk design från Paris

Yttre mått:

 • 57 x 32 x 29,5 cm
 • 64 x 35,5 x 28,5 cm
 • 73 x 35,5 x 30,5 cm
 • Vikt: 2,1 – 3 kg
 • Volym: 25 – 71 liter
 • TSA-lås

Delsey är ett varumärke som utmärker sig på resväskmarknaden med sitt fokus på lyx och kvalitet. Det senaste tillskottet i deras kollektion är modellen Raspail, som har vunnit uppskattning för sin eleganta klassiska design och smarta fack för skor och kläder.

Raspail finns i flera storlekar, där den största modellen har en imponerande volym på 71 liter men ändå bara väger 3 kg. Det gör den till en perfekt reskamrat för den som vill resa lätt.

Delseys resväska är också känd för sina kraftiga blixtlås och lås, som enligt tillverkaren ger extra säkerhet mot inbrott. Det ger en extra känsla av trygghet på resan.

Dessutom har väskan flera praktiska innerfack och kan utökas med extra utrymme för att anpassas efter dina resbehov.

Det är inte konstigt att Delsey rekommenderas av The Luggage Professionals och rankas högt på deras lista över de bästa resväskorna med låg vikt. Att investera i en Delsey-väska är att investera i en resväska som håller i många år och ger en enkel och elegant reseupplevelse.


Samsonite Midtown

 • Klassisk rullväska från Samsonite

Yttre mått:

 • 55 x 40 x 23 cm
 • 79 x 43 x 30 cm
 • Vikt: 2,6 – 3,1 kg
 • Volym: 43 – 103 liter
 • TSA-lås
Butik Pris Read more
2 799 kr Till butik

Samsonite Midtown är en klassisk lättviktsresväska med hjul i känd Samsonite-kvalitet. Denna serie resväskor finns som datorväska, kabinväska och resväska.

Den största modellen rymmer 103 liter och är 79 cm hög, medan kabinväskan är 55 cm. Midtown finns också som datorväska i samma hållbara kvalitet.

Resväskan är tillverkad av slitstarkt canvasmateriel och finns i två färger, svart eller camogrå. Materialet är lätt och den största resväskan väger bara 3,1 kg trots volymen på 103 liter.

En fördel är att denna resväska har ett stort fack med spännen för att fästa kläder och skor om väskan inte är fullpackad.

Det finns också en stor ficka på ovansidan som man kommer åt utan att öppna resväskan. Praktiskt för resan, där du kan förvara böcker, filt till flyget, jacka osv.

Bland andra detaljer kan vi nämna spännen för att fästa ihop väskan så den tar mindre plats. Baksidan har en hård platta som skyddar innehållet under transport (och kanske framförallt vid bagagehanteringen på flygplatsen).

Detta är en klassisk, slitstark och mångsidig resväska som passar utmärkt för storstadsemestern och shoppingresor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen
Scroll to Top