UV-tält för bebis – Bäst i Test 2024

När sommaren närmar sig och solens starka strålar skiner ner är det viktigare än någonsin att skydda de små mot farlig UV-strålning.

Ett UV-tält för bebis är en praktisk lösning som ger bra skugga och högt UV-skydd, och är perfekt för dagsutflykter, strandsemester, eller bara att ha i trädgården.

I det här testet har vi gått igenom flera av de bästa och mest populära UV-tälten på marknaden för att hjälpa dig hitta den perfekta lösningen för ditt lilla barn. Vi har tagit hänsyn till alla aspekter, från UV-skyddsnivå och materialkvalitet, till användarvänlighet och pris.

Fördelen med ett UV-tält är att du enkelt kan skapa en bekväm plats för ditt barn att vistas på oavsett var du befinner dig på resan. Tältet ger skydd mot vinden, skugga från solen och en torr bas.

UV-tält – bäst i test

Swimpy UV-tält

 • Ett budgetvänligt alternativ
 • UV-skydd 30+
 • Pop-up med ventilation
Swimpy

Strandtältet från Swimpy sticker ut från de andra strandtälten vi har tittat på här. Den nedre delen av strandtältet har en “nätvägg”, vilket säkerställer bättre luftcirkulation. Det gör förstås att strandtältet ger mindre lä för vinden – men å andra sidan kan det verka mindre varmt för ditt barn.

Strandtältet från Swimpy har en fin storlek, så att det lätt kan vara fler än ett barn inne – och kanske får du plats också. Observera att detta tält inte levereras med pluggar för att fästa det i marken (jord eller sand), men dessa kan köpas om du så önskar.

Baby flytta

 • Stort UV-tält med toppskydd på 50+ UV
 • Lätt att packa ihop
 • Tummen upp från Testfamilien.dk
Babymoov

“Efter att ha testat den kan jag säga att den är värd varenda krona!” Så säger Testfamilien.dk som har provat detta UV-strandtält från Babymoov. De tycker att tältet är värt priset, eftersom det bland annat är lätt att sätta upp, har topp UV-skydd på 50+ och enkelt kan flyttas, till exempel från trädgården till vardagsrummet, där barnen kan ha kul i tältet.

Har köpt en, köpte babymoov med insektsnät pop up-tält. Jag tycker det är väldigt praktiskt att ta med sig till stranden t.ex. eller bara på terrassen. Man behöver inte vara rädd för att barnet ska få sol på sig

Förutom att ge bra skydd mot solen kan detta UV-tält från Babymoov även ge skydd när det blåser på stranden. Framför tältöppningen finns ett myggnät, som ger extra skydd för både barn och bebisar.

Jag är verkligen nöjd! Och det finns ett nät runt marken, så det är svalt och mysigt där inne.

Det medföljer pluggar till tältet, så det kan fixas i trädgården eller på stranden.

Galen

 • UV-tält med pool
Ludi

Njut av vattenäventyret i säker skugga!

Detta tält är idealiskt för att leka i vattnet på stranden samtidigt som det ger skydd mot UV-strålar, vilket är viktigt när du är ute i solen.

Poolen används genom att gräva ett hål i sanden och placera poolen i den. Fyll den med vatten och du är redo för skoj.

Tältet är lätt att sätta upp och kan enkelt packas undan i förvaringsväskan efter användning.

Konges Slöjd UV-tält

 • UV-skydd 50+
 • Lätt att transportera
Konges Sløjd
Butik Pris Read more

Konges Slöjd Pop Up UV Tent Cherry är ett utmärkt val för solskydd på stranden eller utflykter i sommar. Med högt UV-skydd (SPF 50+) ger detta tält ett pålitligt skydd mot skadliga solstrålar.

Tältet är lätt att sätta upp och tar bara 1 sekund att slå upp och 5 sekunder att ta ner – om man ska tro vad tillverkaren påstår.

Dess kompakta storlek gör den lätt att bära med sig, och den kommer med en praktisk bärväska och tältpinnar.

Med en vikt på endast 1,25 kg är detta tält lätt att transportera.

Detta tält har gott om plats för 2 barn/bebisar och en vuxen, och kan användas inte bara på stranden, utan även på picknick i parken eller som en extra skuggig plats i trädgården eller i stugan.

Värt att veta om att köpa UV-tält

När du köper ett UV-tält för barn finns det flera saker du bör tänka på för att säkerställa att du gör det bästa valet för ditt barn och dina behov. Här är några saker att tänka på:

1. UV-skydd: Detta är kanske den viktigaste aspekten. Du vill vara säker på att tältet har ett högt UV-skydd för att skydda ditt barn från skadliga solstrålar. Leta efter tält som erbjuder 50+ UV-skydd för optimalt skydd.

Spädbarn under ett års ålder ska inte utsättas för direkt solljus. Tänk också på att ljus hud är mindre tolerant än mörk hud.

2. Storlek och utrymme: Tänk på hur många barn som kommer att använda tältet, och välj en storlek därefter. Vissa tält är designade för ett barn, medan andra har plats för flera.

3. Ventilation: Bra ventilation är viktigt, speciellt under varma dagar. Leta efter tält som har ventilationsöppningar eller nät för att säkerställa att det inte blir för varmt inne i tältet.

4. Användarvänlighet: Vissa tält är designade för att vara “pop-up”, vilket innebär att de snabbt och enkelt kan sättas upp och tas ner. Detta kan vara en stor fördel om du planerar att använda tältet på stranden eller i parken.

5. Hållbarhet och stabilitet: Leta efter tält som är gjorda av robusta material och har starka stolpar och starka pluggar för att säkerställa att de tål vind och användning över tid.

6. Portabilitet: Om du planerar att ta med dig ditt tält på resor vill du att det ska vara lätt och lätt att bära. Många tält kommer med en väska för enkel transport.

7. Design: Även om detta inte påverkar funktionaliteten, kan en rolig och färgstark design göra tältet mer attraktivt för barn, vilket kan uppmuntra dem att använda det mer.

8. Extrafunktioner: Vissa tält kommer med extrafunktioner som insektsnät, stängbara dörrar, fönster etc. Fundera på vad som är mest praktiskt och användbart för dig och ditt barn.

9. Pris: Priset kan variera kraftigt mellan olika märken och modeller. Tänk på din budget och bestäm vad du är bekväm med att använda, samtidigt som du säkerställer att tältet du väljer uppfyller dina krav och behov.

Steg-för-steg: Så här packar du ett UV-tält

  Att packa ihop ett UV-tält kan verka komplicerat, men när du väl har knäckt koden går det enkelt. Här är en allmän guide. Observera att instruktionerna kan variera något beroende på tältets design:

  1. Rengör tältet: Innan du börjar, ta bort eventuell sand eller smuts från tältet. Detta kommer att underlätta packningsprocessen och bidra till att förlänga tältets livslängd.

  2. Ta bort pluggar och tillbehör: Ta bort alla pluggar eller tillbehör som fäste tältet i marken. Se till att förvara dessa säkert för framtida användning.

  3. Fäll ihop tältet: För de flesta popup-tält, börja med att ta tag i toppen av tältet och botten. Fäll ner tältet så att toppen och botten möts.

  4. Vik tältet på mitten: Nu ska tältet vara en platt cirkel. Ta tag i den motsatta sidan av cirkeln och vik den på mitten, så att du har kvar en halv cirkel.

  5. Vik igen: Ta tag i ändarna på halvcirkeln och vik dem mot varandra. Du bör nu ha en mindre cirkel, som är ungefär en tredjedel av den ursprungliga storleken.

  6. Packa i väska: Packa slutligen tältet i väskan. Om tältet är korrekt ihopvikt ska det passa snyggt i väskan.

  Vissa UV-tält kan ha unika egenskaper eller vikningstekniker, så du kanske vill kontrollera bruksanvisningen som följde med tältet. Om det ingår kan det också vara bra att titta på demonstrationsvideor för din specifika tältmodell.

  Kom ihåg att övning ger färdighet. Ju mer du packar ihop och tar ner tältet, desto lättare blir det!

  Lämna en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Rulla till toppen
  Scroll to Top