Lerduvekastare – Bäst i Test 2024

Oavsett om du är en erfaren jägare eller en nybörjare inom sporten kan det göra hela skillnaden att ha en högkvalitativ lerduvekastare. Och låt oss inse det, att hitta den bästa lerduvekastaren är inte helt lätt.

Vi har gjort allt det hårda arbetet, testat och jämfört olika modeller för att ge dig detaljerade recensioner av produkter som verkligen utmärker sig när det gäller prestanda, hållbarhet och prisvärdhet.

Från olika typer av lerduvekastare till nyckelfunktioner och miljöaspekter är vi här för att hjälpa dig att fatta ett bra beslut. Luta dig tillbaka, koppla av och låt oss guida dig mot din perfekta lerduvekastare!

De 5 bästa lerduvekastarna 2024

Champion High Fly String Release lerduvekastare

 • Lerduvekastare som skickar iväg enkla eller dubbla lerduvor
 • Kan antingen monteras på underlag eller placeras på backen
 • Lerduvan skickas iväg genom ett drag i snöret

Champion High Fly String Release lerduvekastare är den perfekta följeslagaren för både nybörjare och erfarna skyttar.

Den är enkel att använda och erbjuder mångsidighet genom att kasta både enkel- och dubbelduvor. Med ett enkelt drag i snöret skickar den iväg lerduvan med precision.

Champion erbjuder en rad manuella och elektriska kastare för att tillgodose alla skyttars behov. Denna prisvärda lerduvekastare ökar utmaningen för den sportiga skytten.

Perfekt för trädgårdsskytte och långa träningssessioner med vänner, hanterar dessa populära och pålitliga kastare stora volymer med lätthet. Champion fortsätter att regera som “King of the Air.”

Få ut det mesta av din lerduveskjutning med Champion High Fly String Release lerduvekastare och ta ditt skytte till nästa nivå!

Kastaren uppfyllde mina förväntningar till hundra procent. Den var dessutom lätt att montera ihop

Gyttorp Birdshooter II

 • Lerduvekastare som fungerar lika bra för nybörjare som för erfarna skyttar
 • Kastar både enkelduva och dubbelduva
 • Utlöses med fot eller rep

En eller två – du väljer: Birdshooter™ 2 erbjuder enastående mångsidighet. Kasta både en och två lerduvor samtidigt och anpassa din träning efter din nivå och dina mål. Oavsett om du övar ensam eller tävlar med vänner, ger denna kastare dig den variation du behöver.

Konstruerad med en robust arm i slitstarkt aluminium och impregnerad med högkvalitativ olja är Birdshooter™ 2 byggd för att hålla i många år av intensiv användning. Du kan lita på att den fortsätter att leverera imponerande prestanda och pålitlighet.

Birdshooter™ 2 erbjuder två bekväma sätt att hålla – med foten eller genom ett praktiskt däckfäste. Detta ger dig total kontroll över kastningen och låter dig fokusera på din träning utan distraktioner.

Skapa en skjututmaning som passar just dig. Birdshooter™ 2 låter dig ändra kastvinkeln vilket ger dig en bred palett av möjligheter att förbättra din precision och skjutteknik.

5etta Lerduvekastare 3-i-1

 • Välj mellan att kasta Rabbit, Tile eller Duva
 • Kastar både enkelduva och dubbelduva
 • Kan även utlösas med fotpedal

Nästa Lerduvekastare är som tre kastare i en! Med förmågan att kasta beroende på din inställning, ger den dig en variationsrik träningsupplevelse som utmanar och förbättrar dina skjutfärdigheter.

Denna kastare är inte bara otroligt lätt och smidig att transportera. Den är också enkel att montera och demontera på nolltid. Perfekt för spontana träningspass och tävlingar där du inte vill slösa tid.

Oavsett om du föredrar enkelduvor eller dubbelduvor så har denna Lerduvekastare 3-i-1 vad du behöver. Med möjligheten att kasta båda varianterna kan du variera svårighetsgraden och träna på olika skytteaspekter.

Denna lerduvekastare ger dig möjligheten att kontrollera avfyrningen själv. Du bestämmer takten och timingen, vilket ger dig en ännu mer autentisk och engagerande skjutupplevelse.

Caldwell Lerduvekastare handhållen

 • Perfekt för nybörjare

Ge dig själv den ultimata kontrollen över skjutningen med handkraft. Denna handhållna lerduvekastare ger dig möjligheten att fysiskt skjuta iväg lerduvan och anpassa varje skott efter dina önskemål och färdigheter.

Med sin manuella drift är denna kastare enkel att använda och kräver minimal inställning. Det är den perfekta plattformen för nybörjare att bygga sina grunder på och för erfarna skyttar att förbättra sin precision.

Speciellt designad för enkelduvor är denna handhållna lerduvekastare från Caldwell den ultimata träningspartnern för att finslipa din teknik och träffsäkerhet. Fokusera på varje skott och se din skjutning förbättras för varje träningssession.

Riktigt rolig pryl som är lätt att ta fram när man vill träna skytte med några vänner t.ex. garanterat köpvärd!

Champion Workhorse automatisk lerduvekastare

 • Automatisk och kraftfull
 • Ta din träning till nästas nivå
 • Rymmer 50 lerduvor
 • Upp till 68 meter räckvidd

Denna automatiska lerduvekastare är inte bara prisvärd – den är en mästare i sig själv! Automatisk och kraftfull, den är konstruerad för att ta din träning till en högre nivå oavsett om du är nybörjare eller erfaren skytt.

Med sin lätta och portabla design är denna kastare enkel att ta med dig vart du än går. Träna när som helst, var som helst och ta ditt skjutande till en ny plats med lätthet.

Denna lerduvekastare är utrustad med ett magasin som rymmer hela 50 lerduvor så att du kan fokusera på skjutandet istället för på omladdning.

Variera din träning och förbättra dina färdigheter med 3 olika kastvinklar. Dess snabba 2,5 sekunders omladdningsfrekvens ger dig en dynamisk och utmanande träningsupplevelse.

Med en standard kastlängd på 50 – 68 meter får du en imponerande räckvidd som kommer att testa och utveckla din träffsäkerhet.

Denna lerduvekastare drivs av ett 12V batteri som ger en konsekvent och pålitlig prestanda vid varje skott.

Om du letar efter en bra kastare som du kan träna själv eller med andra skyttar kommer den här maskinen att göra det för dig. Mycket lätt att använda och ställa in och det fungerar extremt bra. Inga funktionsfel av något slag. En vän och jag avfyrade 200 lerduvor och hade det bra. Den här maskinen kommer att skicka lerduvorna 70 meter majoriteten av tiden. Detta är en exceptionell maskin och väl värt mina hårt förvärvade pengar.

Översikt över lerduveskyttar

Lerduveskyttar, ofta kallade trapmaskiner, är ett viktigt verktyg för den som är seriös med att förbättra sina skyttefärdigheter. De erbjuder ett kontrollerat och konsekvent sätt att skjuta iväg lerduvor i luften och simulerar de oberäkneliga flygmönstren hos viltfåglar. Förståelse för säkerheten kring dessa maskiner är lika viktig som att kunna använda dem på rätt sätt.

Säkerheten kring maskinerna kan inte betonas nog när det gäller användning av dem. Se alltid till att stå bakom enheten när den är igång och försök aldrig att ladda eller justera den medan den fortfarande är igång. Kom ihåg att även om de är konstruerade för sportändamål kan de orsaka skador om de inte hanteras med omsorg.

Om vi tittar tillbaka på sportens historia har lerduveskytte sina rötter i slutet av 1700-talet där glaskulor användes istället för lerduvor. Uppfinningen av automatiska lerduveskyttar under 1900-talet revolutionerade denna sport och gjorde den mer tillgänglig och underhållande för alla.

Olika typer av lerduvekastare

I världen av skyttesporter är det viktigt att förstå de olika typerna av lerduvekastare som finns tillgängliga. Dessa maskiner skiljer sig åt i hur de skjuter iväg målen, deras kasttekniker och till och med säkerhetsåtgärder. Vi ska nu gå in på tre vanliga typer: handhållna modeller, manuella markmodeller och automatiska kastare.

Handhållna lerduvekastare

Handhållna kastare är den mest grundläggande typen. De är lätta och portabla, vilket gör dem perfekta för impromptu-skyttesessioner. Dock kräver de lite mer skicklighet för att användas effektivt då du behöver bemästra din egen kastteknik.

Manuella marklerduvekastare

Manuella markmodeller erbjuder en uppgradering från handhållna versioner. Du monterar dessa enheter på marken och de använder en fjäderbelastad mekanism för att skjuta upp målen i luften. De ger konsekventa skjutningar men kan bli ansträngande om de används under längre perioder.

 • Monterad på marken
 • Använder fjäderbelastad mekanism
 • Kan bli ansträngande vid långvarig användning

Automatiska lerduvekastare

Den sista kategorin är automatiska kastare. Dessa högkvalitativa maskiner tar hand om allt – från att ladda lerduvor till att skjuta iväg dem – vilket gör dem idealiska för seriösa skyttar eller stora grupper.

 • Högkvalitativ modell
 • Automatisk laddnings- och avfyrningssystem
 • Idealisk för seriösa skyttar eller stora grupper

Kom ihåg att säkerhet är det viktigaste oavsett vilken modell du väljer. Följ alltid strikt alla bruksanvisningar och stå aldrig framför en laddad maskin.

Nu när du är bekant med dessa olika typer av lerduvekastare ska vi nästa diskutera vilka nyckelfunktioner du bör överväga när du väljer en som passar dina behov bäst.

Att välja den perfekta lerduveskytten för dina behov handlar inte bara om att välja en typ – du måste också ta hänsyn till några viktiga funktioner.

Säkerhet

Först och främst bör säkerhetsåtgärder vara högst upp på din lista. Letar efter en skytt utrustad med säkerhetsringar eller barriärer som håller användarna borta från rörliga delar när den är i drift. Andra värdefulla säkerhetselement inkluderar en automatisk återställningsfunktion för att förhindra oavsiktliga kast och en säker låsmekanism som håller armen på plats när den inte används.

Kastavstånd

Tänk också på kastavståndet – hur långt och hur snabbt kan den skjuta lerduvor? En bra maskin bör erbjuda justerbar spänning för avståndskontroll och olika hastigheter för att simulera olika fågelflygmönster. Dessutom är enkel montering och bärbarhet andra faktorer att överväga om du planerar att flytta enheten ofta.

Kapaciteten

Slutligen, tänk på kapaciteten – hur många lerduvor kan den hålla samtidigt? Vissa modeller kan lagra upp till 50 lerduvor för kontinuerlig träningsskjutning utan ständig påfyllning, vilket sparar tid under träningspassen.

Efter att ha identifierat dessa betydande funktioner har du den kunskap som behövs för att fatta ett informerat beslut om den bästa lerduveskytten som passar dina specifika krav. Håll dig uppdaterad när vi går in på en omfattande översikt över de bästa testade modellerna på marknaden!

Hur man använder en lerduvekastare

Efter noggrant jämförelse av flera av de bästa lerduvekastarna där ute, kanske du undrar vad som kommer härnäst. När du har gjort ditt val och fått tag på en högkvalitativ lerduvekastare är det dags att lära sig hur man använder den på rätt sätt.

Först och främst är det avgörande att förstå kastteknikerna. Positionera din kropp mot den riktning du vill att skivan ska gå och håll maskinen stadigt. Ladda din lerduva på kastarens arm och dra tillbaka med kraft. Det kan ta lite träning att vänja sig vid att justera kraft och vinkel för olika banor, men oroa dig inte; du kommer snart komma in i det.

Säkerhetsåtgärder är lika viktiga när man hanterar jaktutrustning, inklusive lerduvekastare. Stå alltid bakom eller bredvid enheten när du avfyrar lerduvor, aldrig framför eller i dess direkta bana – även om den inte är laddad. Se till att alla runt omkring förstår dessa regler också. Och kom ihåg att även om lerduvor i sig inte är skadliga kan de orsaka skador om de hanteras felaktigt.

Det rekommenderas att bära skyddsglasögon när du använder en lerduvekastare eftersom bitar av lerduvor kan flyga överallt efter att de har träffats av skott från hagelgevär. Se även till att ingen befinner sig i skottlinjen när du skjuter iväg lerduvor för att undvika att träffa någon av misstag.

Ta dig tid. Var beredd, men inte så spänd att du påbörjar anläggningen så fort du hör lerduvekastaren eller fågelvingar. Fånga målet med blicken först. När du ser det kan du få en riktning och då kan du påbörja svingen redan under anläggningen. I snabba lägen kan skottet gå så fort kolven kommer till kinden. I lugnare lägen får din sving ändå en mjuk start och du slipper ryck eller ändringar.

Prisklass

Kom dock ihåg att medan priset är viktigt bör det inte vara din enda övervägande när du köper en lerduvskastare. Kvaliteten bör aldrig kompromissas, även om det innebär att du spenderar några extra pengar. Så ta dig tid att jämföra priser, men var också uppmärksam på produktspecifikationer och kundrecensioner.

Potentiella tillbehör

Ett bra tillbehör är ett fjärrkontroll- eller fotpedalutlösessystem som gör att du kan skjuta iväg lerduvor utan att behöva en annan person. Detta är särskilt användbart om du tränar ensam. Se dock till att märket på din lerduveskyttare stödjer den här typen av tillbehör; alla gör inte det.

Nästa sak är en automatisk matare. Den minskar behovet av att ständigt fylla på fällan med lerduvor. Vissa modeller levereras med en inbyggd matare men andra kräver separat köp. Kolla alltid vilka som är kompatibla med din modell innan du köper.

Säkerhetsglasögon är ett annat viktigt tillägg att överväga – de skyddar dina ögon från fragment av krossade lerduvor eller damm som sprutas upp av avfyrade duvor. På samma sätt kan högkvalitativ hörselskydd skydda mot höga ljud som genereras av upprepad eldning och avfyrning.

Och när du känner att du övar ordentligt – ja då bör du spana i Svenska Jägareförbundets skyttetävlingar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen
Scroll to Top